OUDE- MANHUYS

Voldersgracht 21
2611 EV Delft

Get directions

Marktgarage ParkerenDelft

Willem Naghelstraat 1
2612 XD Delft

Get directions

Vermeer Centrum in Delft

Vermeer en Delft: het zijn twee namen die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Johannes Vermeer, de 17e-eeuwse schilder, is namelijk geboren in het centrum van Delft. Ter ere van hem is er in Delft het Vermeer Centrum te vinden. Hij wordt ook wel de Sfinx van Delft genoemd omdat er zo weinig over hem bekend is. Bezoekt u het Vermeer Centrum in Delft? Dan kunt u uw auto het beste parkeren in de Marktgarage. 

© Indebuurt-Delft
© Indebuurt-Delft

 

Over Johannes Vermeer

Pas na zijn dood werd de kunstschilder Vermeer bekend. In 1866 werd hij ‘ontdekt’ door een Franse kunstcriticus. Wat er van hem bekend is, is gereproduceerd in het Vermeer Centrum Delft. Op de eerste verdieping van het museum vindt u dan ook het atelier en leert u over zijn werkwijze. Kleur, compositie en licht was voor zijn werk erg belangrijk. In de kelder van het museum hangen de reproducties van zijn schilderijen. Zijn werken hangen in andere musea, bijvoorbeeld in Den Haag, Londen en New York. Op de tweede etage van het museum vindt u de expositie ‘Liefdesboodschappen van Vermeer’. Liefde is een terugkerend thema in zijn werken.

Vermeer Centrum Delft

Het Vermeer Centrum in Delft vindt u op de plaats waar de vereniging van schilders en kunstenaars (Sint Lucasgilde) zich vroeger huisvestte. Vermeer werd in 1653 lid van het Gilde en is een aantal jaren hoofd van de groep schilders en kunstenaars geweest. In het Vermeer Centrum in Delft kunt u een tour door zijn leven maken aan de hand van reproducties van zijn werken, zijn atelier en een expositie. Bij uw bezoek aan het Vermeer Centrum Delft kunt u gebruik maken van een audiotour; u wordt dan aan de hand van een audio opname door het museum heen geleid. Leuk om te weten: iedere vrijdag om 14.00uur en zondag om 12.00uur is er een gratis Nederlandstalige rondleiding in het Vermeer Centrum Delft.

Meer informatie over het Vermeer Centrum Delft? Kijk op www.vermeerdelft.nl

In de buurt

  • © Indebuurt-Delft
    Vermeer Centrum in Delft
  • oude kerk en nieuwe kerk
    Oude kerk en nieuwe kerk Delft