Toggle Directions

Science Centre Delft; een wetenschapscentrum

Wat is de invloed van de hedendaagse techniek techniek bij klimaatverandering en veiligheid? Antwoorden op dit soort vragen ontdek je in het Science Centre Delft. Een museum waarvan alle onderdelen gebaseerd zijn op onderzoek van de TU Delft en de bezoeker actief betrokken wordt bij het vinden van antwoorden. Bezoekt u het Science Centre in Delft met de auto? Dan kunt u deze het beste parkeren in de Zuidpoortgarage.

© Delft op zondag
© Delft op zondag

Over het Science Centre in Delft

In het Science Centre Delft krijg je meer informatie over wetenschappelijk onderzoek. Je vindt er enerzijds alle informatie over de wetenschappelijke onderzoeken, anderzijds leer je meer over de uitkomst ervan. Studenten en wetenschappers van de TU Delft tonen je in dit Science Centre de uitslagen van hun onderzoeken en hoe zij tot die conclusies zijn gekomen. Een bijzonder leerzame en unieke ervaring!

Science Centre Delft, wat gebeurt er op de TU?

Gedurende het jaar zijn er verschillende tentoonstellingen geopend voor het publiek. De meeste mensen weten dat de Technische Universteit (TU) zich in Delft bevindt, maar wat daar precies gebeurd? En precies dat is wat je te zien krijgt in het Science Centre Delft. Je leert wat je doet als je studeert aan de TU Delft, maar je ziet ook de uitkomsten van verschillende onderzoeken.

Interactief centrum

Bij het Science Centre Delft ervaar je hoe het is om zelf onderzoeker te zijn. Je test de nieuwste technieken en kunt meedoen met een inloopworkshop van studenten aan de Technische Universiteit. Er wordt in het museum ingezet op je eigen onderzoekend vermogen; zo vind je er bijna geen informatiebordjes en moet je kritische vragen stellen. Kritische vragen en doorzettingsvermogen zijn de basiscompetenties die je als wetenschappelijk onderzoeker nodig hebt om een verschil te maken in de wereld! Zo maakt het Science Centre Delft van een bezoekje een echte leerzame ervaring.

In de buurt

  • © Delft op zondag
    Science Centre Delft; een wetenschapscentrum
  • Delfts Blauw Aardewerkfabrieken