Parkeerproducten voor bewoners van gebieden B, C en D

Voor bewoners van gebied B, C en D die recht hebben op een parkeervergunning hebben wij specifieke parkeerproducten in onze garages:

  • Bewonersabonnement
  • Bewonerspas

Bewonersabonnement

Het bewonersabonnement is bedoeld voor bewoners die hun auto niet meer op straat willen parkeren maar altijd in de garage. Voorwaarde voor aanschaf van dit abonnement is dat u recht heeft op een parkeervergunning voor bewoners; dit abonnement komt dan in plaats van de eerste bewonersvergunning. Parkeren in de garage gebeurt uitsluitend op basis van kentekenherkenning.
Het bewonersabonnement voor bewoners van gebied C en D is beschikbaar voor de Prinsenhofgarage. Bewoners van gebied B kunnen kiezen voor de Marktgarage, de Zuidpoortgarage of de Prinsenhofgarage (1 keuze mogelijk).

Kosten per jaar:

  • € 800,- incl. BTW  voor bewoners in gebied B.
  • € 650,- incl. BTW voor bewoners van gebied C en D.

Direct bewonersabonnement aanvragen

Bewonerspas

De bewonerspas is bedoeld voor bewoners die hun auto zowel op straat als in de garage willen parkeren. Een bewonerspas schaft u aan naast uw straatvergunning en staat op hetzelfde kenteken als uw straatvergunning. De bewonerspas geeft een gereduceerd tarief in avond- en nachturen voor vergunninghouders (bewoners) in de gebieden B, C en D.

Vaste kosten: € 10,- incl. BTW per jaar. U betaalt maandelijks via automatische incasso voor de geparkeerde uren in de garage. Tarieven:
– 0,10 euro per uur of gedeelte van een uur tussen 17:00 en 10:00 uur
– 0,50 euro per uur of gedeelte van een uur tussen 10:00 en 17:00 uur.

Let op: U kunt uitsluitend in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning, met het kenteken dat als actief staat op de bewonersparkeervergunning.

Bewonerspas bestellen

Wat houdt het bewonersabonnement in?

Als u recht heeft op een parkeervergunning voor bewoners in gebied B, C of D kunt u een bewonersabonnement aanschaffen. U kunt daarmee tegen een gereduceerd tarief in een van de garages parkeren. Met dit abonnement kunt u uitsluitend in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning.

Het bewonersabonnement voor bewoners van gebied C en D is beschikbaar voor de Prinsenhofgarage en kost 650 euro per jaar. Bewoners van gebied B kunnen kiezen voor de Marktgarage, de Zuidpoortgarage of de Prinsenhofgarage (1 keuze mogelijk) en betalen 800 euro per jaar.

Het bewonersabonnement is bedoeld voor bewoners die hun auto niet meer op straat willen parkeren maar altijd in de garage. Het abonnement komt in plaats van de eerste bewonersvergunning. Met een bewonersabonnement mag u niet op straat parkeren. Als u toch op straat wenst te parkeren dient u daarvoor een parkeerrecht aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld door aangemeld te staan op een bezoekersvergunning, of door een parkeerrecht aan te schaffen via de parkeerautomaat of aanbieders van mobiel parkeren. Wilt u altijd kunnen kiezen uit straat of garage dan past een bewonerspas mogelijk beter bij u.

Als ik de parkeervergunning inlever, mag ik dan niet meer op straat parkeren?

U mag met het bewonersabonnement niet op straat parkeren. Als u toch op straat wilt parkeren moet u zorgen voor een geldig parkeerrecht. Bijvoorbeeld door aangemeld te staan op een bezoekersvergunning, of door een parkeerrecht aan te schaffen via de parkeerautomaat of aanbieders van mobiel parkeren. U kunt naast een bewonersabonnement geen parkeervergunning aanschaffen. Als u regelmatig op straat wilt blijven parkeren, dan is de bewonerspas wellicht voor u een passend alternatief.

Krijg ik geld terug als ik de parkeervergunning inlever?

Als u de parkeervergunning opzegt dan krijgt u de kosten van de parkeervergunning over de resterende looptijd van de vergunning vergoed. Stel uw vergunning heeft een looptijd van 1 jaar en u zet deze na 5 maanden stop, dan krijgt u 7/12 van de kosten van de vergunning.

Is een bewonersabonnement in termijnen te betalen?

Tot 1 juli 2018 kunt u het abonnement aanschaffen. U betaalt dan door middel van een maandelijks incasso. U betaalt maandelijks 1/12 van de kosten van het abonnement. De eerste termijn dient u meteen bij aanschaf te betalen.

Op een later moment dient u het bewonersabonnement in het vergunningensysteem te bestellen. U kunt dan kiezen voor verschillende looptijden van het abonnement (bijvoorbeeld enkele maanden of een jaar) en u dient dat bedrag vervolgens in 1x te voldoen. U kunt daarbij kiezen voor de optie ‘automatisch verlengen’.

Waarom zit er verschil in de prijs voor het bewonersabonnement voor bewoners van B en bewoners van C en D?

Bewoners van gebied B kunnen kiezen uit meerdere garages. Daarnaast is de prijs van het bewonersabonnement is gekoppeld aan de prijs voor de parkeervergunningen voor bewoners in de gebieden B, C en D en aan de parkeercapaciteit in die gebieden. De prijs van het bewonersabonnement is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente. Het college stelt ook de parkeertarieven vast voor parkeervergunningen, en de uurtarieven voor parkeren op straat en in garages.

Is het mogelijk bezoek te registreren op het bewonersabonnement?

Het is niet mogelijk om bezoek te registreren op het bewonersabonnement. Bezoek aanmelden voor parkeren op straat kan wel op de bezoekersvergunning.

Ik wil in de garage en op straat kunnen parkeren

Als u veel op straat wilt parkeren en af en toe in de garage, kijk dan eens naar de bewonerspas. Klik hier voor meer informatie

Wat houdt de bewonerspas in?

Bewoners van gebieden B, C en D kunnen met de bewonerspas tegen flinke korting parkeren in een van onze parkeergarages. Voorwaarde voor het aanschaffen van deze bewonerspas is dat u een bewonersparkeervergunning heeft. U kunt uitsluitend in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning, met het kenteken dat als actief staat op de bewonersparkeervergunning. Let op een wijziging in kenteken op uw bewonersparkeervergunning dient u altijd ook door te geven aan ons voor uw bewonerspas. Dit gaat niet automatisch! De bewonerspas is geldig in de Prinsenhofgarage, de Marktgarage of de Zuidpoortgarage (1 keuze mogelijk).

Met de bewonerspas betaalt u tussen 17:00 en 10:00 uur 0,10 euro per uur of gedeelte van een uur, en tussen 10:00 en 17:00 uur 0,50 euro per uur of gedeelte van een uur. De bewonerspas kost 10 euro aan vaste jaarlijkse kosten. Daarnaast betaalt u de daadwerkelijk verbruikte parkeeruren op basis van maandelijkse automatische incasso. Klik hier voor het bestellen van de bewonerspas

Hoe worden de verbruikskosten van een bewonerspas verrekend?

Bij de inrit registreren we de datum en het tijdstip van inrijden, bij de uitrit datum en tijdstip van uitrijden. Daarmee berekenen we hoe lang u geparkeerd heeft en tegen welk tarief.
We hanteren de volgende tarieven: 0,10 euro per uur of gedeelte van een uur tussen 17:00 en 10:00 uur. En 0,50 euro per uur of gedeelte van een uur tussen 10:00 en 17:00 uur.

Ik heb nog een deurpas voor de Prinsenhofgarage, kan ik die blijven gebruiken bij mijn bewonersabonnement of bewonerspas?

U kunt de pas blijven gebruiken zolang u een bewonersabonnement of bewonerspas heeft.

Kan ik de bezoekersvergunning gebruiken om bezoek aan te melden voor de garage?

Het is niet mogelijk om de bezoekersvergunning te gebruiken om bezoek aan te melden in de garage. Bezoek aanmelden voor parkeren op straat kan wel op de bezoekersvergunning.

Ik heb een deurpas voor de Prinsenhofgarage betaald, krijg ik geld terug?

Wij geven geen geld terug voor de deurpas die is aangeschaft voor het proefparkeren. U kunt de pas wel blijven gebruiken zolang u een bewonersabonnement of bewonerspas heeft.