Wat is ParkerenDelft?

ParkerenDelft werd in 2005 als garagebedrijf opgericht door de gemeenteraad van Delft onder de naam Parking Delft. Omdat wij met ingang van 1 januari 2017 ook het parkeren op straat en de parkeerhandhaving verzorgen, is onze naam gewijzigd in ParkerenDelft. Wij zijn inmiddels verantwoordelijk voor de uitgifte van vergunningen en ontheffingen, het klantcontact over parkeren, de invordering van naheffingen inclusief het bezwaar en beroep daarop en de wet Mulder parkeerhandhaving (fout en slordig parkeren). Ook verzorgen wij het handhaven wij met camera’s de diverse verkeersafsluitingen en de autoluwe binnenstad.
De gemeente is enig aandeelhouder.

Missie van ParkerenDelft

“Onze missie is het op een klantvriendelijke wijze kostenefficiënt beheren en exploiteren van kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen – en aanverwante faciliteiten – in Delft en directe omgeving ten behoeve van de bereikbaarheid en het economisch functioneren van Delft.”

Parkeergarages in Delft

ParkerenDelft is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de Phoenixgarage (202 plaatsen), de Zuidpoortgarage (810 plaatsen), de Marktgarage (332 plaatsen), de Prinsenhofgarage (639 plaatsen) en het bijbehorende vastgoed. Daarnaast verzorgen wij het beheer en de verhuur van de stallingsgarage Kampveld (32 plaatsen), beheer en onderhoud van de Buitenhofgarage (66 plaatsen), en het beheer van de parkeerterreinen aan de Molengraaffsingel en Heertjeslaan (respectievelijk 53 en 205 plaatsen).

Het werk van ParkerenDelft

De kracht van ParkerenDelft is samen te vatten in 3 woorden: deskundig, slagvaardig en samen! Wij exploiteren onze parkeergarages in Delft efficiënt en beheerst dankzij een professioneel personeelsbestand. Goed contact met – en kennis van – de markt maakt dat we innovatief kunnen zijn en scherpe contracten sluiten. Daardoor scoort ParkerenDelft op kwaliteit en efficiëntie zeer goed in de landelijke benchmark.

Wij zijn van én voor Delft

Samen met Delftse ondernemers en bedrijven creëren wij parkeerproducten die passen bij verschillende marktsegmenten. Bij het afstemmen van prijs en aanbod houden wij altijd in ons achterhoofd dat we onderdeel zijn van de Delftse samenleving. Daar waar dat past binnen onze doelstellingen, doen we mee aan evenementen met bijpassende service en acties. Zo draagt ParkerenDelft bij aan een gastvrije stad!

Duurzaam parkeren in Delft: laadpalen

Al onze garages beschikken over laadvoorzieningen voor elektrische auto’s. De Zuidpoortgarage beschikt over 12 laadplaatsen, de Prinsenhofgarage over 8 laadplaatsen en de Phoenix- en Marktgarage beide over 3 laadplaatsen. In de Kampveldgarage (stallingsgarage) is het mogelijk om een vaste plek te huren met laadpaal. U beschikt daarmee over een eigen overdekte parkeervoorziening voor uw elektrische auto.