Gebied E per 1 mei van vergunning naar mix-parkeren

De gemeente Delft gaat het parkeerbeleid binnen geheel Delft zoveel mogelijk harmoniseren. Een onderdeel van dit plan is dat de gemeente tot 2022, in stapjes, in alle gereguleerde parkeergebieden ‘mix-parkeren’ invoert. Zo kunnen automobilisten op alle parkeerplaatsen in die gebieden betaald of met een vergunning parkeren. En ontstaan hier dan geen misverstanden meer over.

Vanaf 1 mei voert de gemeente het mix-parkeren in in gebied E.

Wat betekent dit?

Vanaf 1 mei a.s. is het in heel gebied E mogelijk om te parkeren tegen betaling of met een vergunning.  Parkeerders zonder vergunning kunnen vanaf die datum betalen bij één van de parkeerautomaten of met de mobiele telefoon d.m.v. één van de belparkeerapps. In dat geval moet men gebruik maken van zonecode 3118.

Vanaf 1 mei hoeven parkeerders zónder vergunning dus geen dagkaart van EUR 30 meer te kopen. Per 1 mei betalen parkeerders zonder vergunning voor de werkelijke geparkeerde tijd. De kosten zijn EUR 1,00 voor de eerste 60 minuten en EUR 4,50 voor elke volgende 60 minuten.

De betaaltijden blijven hetzelfde; maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 24:00 uur.

Wat als u al een vergunning heeft?

Heeft u als bewoner of bedrijf al een vergunning dan hoeft u niets te doen. Alle vergunningen blijven gewoon geldig en geven u en uw bezoekers (mits aangemeld) het recht om gedurende de betaaltijden te parkeren.