Uitbreiding parkeergebied C – hulp en ondersteuning

Vanaf 1 maart 2022 geldt er in de Ministersbuurt en het gebied ten westen van het Agnetapark betaald parkeren. Het nieuwe gereguleerde gebied wordt toegevoegd aan parkeergebied C. In het plaatje hiernaast wordt in roze het nieuwe gebied aangeven; het huidige gebied C is het donkerblauwe gedeelte. Vanaf 1 maart 2022 vormen beide delen samen het nieuwe gebied C. (klik op het plaatje voor een vergroting)

Vanaf 1 maart 2022 kunt u op maandag t/m zaterdag tussen 12.00 en 24.00 uur alleen nog parkeren met een parkeervergunning of tegen betaling. Buiten deze tijden is het parkeren wel gratis, ook zonder parkeervergunning.

Voor u zijn verschillende parkeervergunningen van belang. Via ons digitaal loket kunt u de aanvraag van deze parkeervergunningen 24/7 eenvoudig zelf digitaal regelen.

Let op: U kunt vergunningen voor het nieuwe deel van gebied C vanaf 1 februari kopen. Let er daarbij op dat u als ingangsdatum 1 maart 2022 invoert.

Komt u er online toch niet uit, heeft u vragen of hulp nodig? Dan hebben wij samen met de gemeente Delft een aantal zaken georganiseerd.

1. Meest gestelde vragen overzicht, inclusief antwoorden

De gemeente Delft heeft een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen en antwoorden die betrekking hebben op uitbreiding van het parkeergebied C.  Dit overzicht van vragen en antwoorden is hier te raadplegen. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt, dus staat uw vraag er nu niet bij, raadpleeg de lijst dan later nog een keer.

2. Digitale informatiebijeenkomst

Donderdag 10 februari 2022 van 19.30 uur tot 20.30 uur is er een digitale informatiebijeenkomst, een webinar. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u meer over het betaald parkeren en het aanvragen van parkeervergunningen.

Wilt u aanwezig zijn bij deze digitale bijeenkomst, stuur dan een e-mail naar adviesruimte@delft.nl. Doe dit vóór 4 februari 2022. Na aanmelding, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin instructies hoe u kunt deelnemen.

3. Ondersteuning aan de balie bij ParkerenDelft

Mocht het u ook na de digitale informatiebijeenkomst niet lukken om zelf online uw vergunning(en) aan te schaffen, dan kunt u met ons een afspraak maken om langs te komen bij onze balie aan de Zuidpoort. De afspraak zal dan plaats vinden op woensdag 16 februari of dinsdag 22 februari tussen 9.00 uur en 16.00 uur.

Maak vooraf een afspraak via onze afspraken module of bel met onze klantenservice via 015 – 200 10 46. Zorg als u naar de afspraak komt, dat u uw DigiD gegevens bij u hebt en dat u online kunt bankieren. Daarnaast is een mondkapje verplicht!

Mocht het u niet lukken om op één van deze 2 dagen langs te komen, neem dan even telefonisch contact met ons op via 015 – 200 10 46, dan zoeken we samen naar een ander tijdstip.