Uitbreiding parkeergebied F – hulp en ondersteuning

Vanaf 1 februari 2021 geldt er in de Wippolder en rondom de Rotterdamseweg betaald parkeren. Het nieuwe gereguleerde gebied wordt toegevoegd aan parkeergebied F. In het plaatje hiernaast wordt in donkerblauw het nieuwe gebied aangeven.

Vanaf 1 februari 2021 kunt u op maandag t/m zaterdag tussen 12.00 en 24.00 uur alleen nog parkeren met een parkeervergunning of tegen betaling. Buiten deze tijden is het parkeren wel gratis, ook zonder parkeervergunning.

Voor u zijn verschillende parkeervergunningen van belang. Via ons digitaal loket kunt u de aanvraag van deze parkeervergunningen 24/7 eenvoudig zelf digitaal regelen.

Komt u er online toch niet uit, heeft u vragen of hulp nodig? Dan hebben wij samen met de gemeente Delft een aantal zaken georganiseerd.

1. Meest gestelde vragen overzicht, inclusief antwoorden

De gemeente heeft een overzicht gemaakt van de veel gestelde vragen en antwoorden die betrekking hebben op uitbreiding van het parkeergebied F. De lijst is hier te raadplegen. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt, dus staat uw vraag er nu niet bij, raadpleeg de lijst dan later nog een keer.

2. Digitale informatiebijeenkomst

Donderdag 14 januari 2021 van 19.30 uur tot 20.30 uur is er een digitale informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u meer over het betaald parkeren en het aanvragen van parkeervergunningen.

Wilt u aanwezig zijn bij deze digitale bijeenkomst, stuur dan een e-mail naar adviesruimte@delft.nl. Doe dit vóór 10 januari 2021. Na aanmelding, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin instructies hoe u kunt deelnemen.

3. Telefonisch spreekuur

Maandag 18 januari is er een telefonisch spreekuur waarin u uw vragen kunt stellen over het aanvragen van parkeerproducten. Dit spreekuur is die dag op twee momenten:

  • ’s-ochtends van 10.00 tot 11.00 uur
  • ’s-middags van 15.00 tot 16.00 uur.

U kunt tussen deze tijden bellen naar 14015 en u wordt dan meteen doorverbonden met de juiste collega. Zijn al deze collega’s in gesprek? Dan wordt u binnen twee dagen teruggebeld.

4. Ondersteuning aan de balie bij ParkerenDelft

Mocht het u ook na de digitale informatiebijeenkomst en het telefonische spreekuur niet lukken om zelf online uw vergunning(en) aan te schaffen, dan kunt u met ons een afspraak maken om langs te komen bij onze balie aan de Zuidpoort. De afspraak zal dan plaats vinden tussen woensdag 20 januari en dinsdag 26 januari tussen 9.00 uur en 16.00 uur.

Maak vooraf een afspraak via onze afspraken module of bel met onze klantenservice via 015 – 200 10 46. Zorg als u naar de afspraak komt, dat u uw DigiD gegevens bij u hebt en dat u online kunt bankieren. Daarnaast is een mondkapje verplicht!

Of deze balieafspraak ook daadwerkelijk door kan gaan, hangt af van de (versoepeling van de) Coronamaatregelen op dat moment.