Bewonerspas parkeergarage

De bewonerspas is bedoeld voor bewoners die hun auto zowel op straat als in de garage willen parkeren. Een bewonerspas schaft u aan naast uw straatvergunning en staat op hetzelfde kenteken als uw straatvergunning. De bewonerspas geeft een gereduceerd tarief in avond- en nachturen voor vergunninghouders (bewoners) in de gebieden B en C.

Direct Bewonerspas bestellen

Kosten bewonerspas

Vaste kosten: € 11,- incl. BTW per jaar. U betaalt maandelijks via automatische incasso voor de geparkeerde uren in de garage.

Tarieven:

  • € 0,12 per uur of gedeelte van een uur tussen 17:00 en 10:00 uur
  • € 0,57 per uur of gedeelte van een uur tussen 10:00 en 17:00 uur

Let op: U kunt uitsluitend in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning, met het kenteken dat als actief staat op de bewonersparkeervergunning.

Wat houdt de bewonerspas in?

Bewoners van gebieden B en C kunnen met de bewonerspas tegen flinke korting parkeren in een van onze parkeergarages. Voorwaarde voor het aanschaffen van deze bewonerspas is dat u een bewonersparkeervergunning heeft. U kunt uitsluitend in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning, met het kenteken dat als actief staat op de bewonersparkeervergunning.
Let op: een wijziging in kenteken op uw bewonersparkeervergunning dient u altijd ook door te geven aan ons voor uw bewonerspas. Dit gaat niet automatisch!

De bewonerspas is voor bewoners van gebied B geldig in de Markt-, Zuidpoort- of de Prinsenhofgarage (1 keuze mogelijk). Bewoners van gebied C komen alleen in aanmerking voor de Prinsenhofgarage.

Met de bewonerspas betaalt u tussen 17:00 en 10:00 uur 0,12 euro per uur of gedeelte van een uur, en tussen 10:00 en 17:00 uur 0,57 euro per uur of gedeelte van een uur. De bewonerspas kost 11 euro aan vaste jaarlijkse kosten. Daarnaast betaalt u de daadwerkelijk verbruikte parkeeruren op basis van maandelijkse automatische incasso. Klik hier voor het bestellen van de bewonerspas.

Bij de inrit registreren we de datum en het tijdstip van inrijden, bij de uitrit datum en tijdstip van uitrijden. Daarmee berekenen we hoe lang u geparkeerd heeft en tegen welk tarief.  We hanteren de volgende tarieven: 0,12 euro per uur of gedeelte van een uur tussen 17:00 en 10:00 uur. En 0,57 euro per uur of gedeelte van een uur tussen 10:00 en 17:00 uur.

U kunt de pas blijven gebruiken zolang u een bewonersabonnement of bewonerspas heeft.

Wij geven geen geld terug voor de deurpas die is aangeschaft voor het proefparkeren. U kunt de pas wel blijven gebruiken zolang u een bewonersabonnement of bewonerspas heeft.