Jaarvergunning gehandicaptenparkeerkaart als u niet in Delft woont

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft die niet door de gemeente Delft is afgegeven, maar u Delft wel vaak bezoekt voor werk of omdat u in een buurgemeente woont, kunt u een gratis jaarvergunning aanvragen.

Direct jaarvergunning gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Aanvragen jaarvergunning gehandicaptenparkeerkaart

De jaarvergunning vraagt u online aan. Voor het aanvragen heeft u een DigiD nodig. Instellingen kunnen inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Heeft u deze instelling nog niet? Dan kunt u deze aanvragen via het contactformulier.

Let op: de jaarvergunning vindt u na het inloggen onder de knop ‘Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart’.

Stuur bij uw aanvraag een scan of digitale foto mee van de voor- en achterkant van uw gehandicaptenparkeerkaart. De jaarvergunning is kenteken gebonden en maximaal 1 jaar geldig. U kunt deze alleen voor uzelf aanvragen.
Let op: Een dag nadat de vergunning verlopen is, kunt u een nieuwe jaarvergunning aanvragen (niet eerder).

Kenteken registreren

Met een jaarvergunning kunt u gratis parkeren op betaald parkeerplaatsen en op plaatsen voor vergunninghouders. U moet dan wel uw kenteken registeren. U kunt maximaal 3 kentekens registreren, het kenteken van de eerste auto is actief. Activeer altijd het kenteken van het voertuig waarmee u rijdt, anders riskeert u een verkeersboete.

Eenmalig bezoek

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft en Delft eenmalig bezoekt, kunt u parkeren op algemene plaatsen voor gehandicapten of in de parkeergarages. In de Phoenixgarage, Zuidpoortgarage, Marktgarage en Prinsenhofgarage zijn speciale plaatsen die extra breed zijn. Hier kunt u met u met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren. U betaalt wel het normale tarief.