Ontheffing verkeersknip Kristalweg

Op de Kristalweg geldt een selectieve verkeersknip om doorgaand verkeer in de Harnaschpolder tegen te gaan. De Kristalweg is bij de Dijkshoornseweg verkeerskundig in tweeën geknipt. Gemotoriseerd verkeer mag niet meer door de knip rijden. Alleen langzaam verkeer, ontheffing houders en hulpdiensten hebben toegang. Bewoners en bedrijven in de Harnaschpolder Delft kunnen een ontheffing aanvragen.

Doorgaand verkeer

De verkeersknip voorkomt doorgaand verkeer tussen Den Hoorn, Prinses Beatrixlaan en de A4. Ook bouwverkeer kan niet meer door de knip rijden. Alle adressen in de Harnaschpolder blijven bereikbaar via andere wegen.

Alleen toegang voor ontheffinghouders

Om de verkeersknip te passeren heeft u een ontheffing nodig op het kenteken van uw voertuig. Camera’s controleren het kenteken wanneer u door de verkeersknip rijdt. U komt in aanmerking voor een ontheffing als:

  • U een woning of een bedrijf heeft in het roze gebied. U kunt per adres 1 gratis jaarontheffing aanvragen waarop u maximaal 2 kentekens kunt registreren.
  • U een bedrijf heeft in het gele gebied. U kunt een betaalde jaarontheffing aanvragen. De kosten voor deze ontheffing bedragen €140,60 per jaar (tarief per 1 januari 2024).
  • U een organisatie bent die in het gebied eerstelijns hulpverlening uitvoert. U kunt een ontheffing voor hulpverleners aanvragen.

Aanvragen

Een ontheffing kunt u alleen online aanvragen. Bewoners loggen in met hun DigiD. Bedrijven loggen in met e-Herkenning. U heeft hiervoor een inlogmiddel nodig van minimaal betrouwbaarheidsniveau EH2. Bestaande gebruikers kunnen tot eind juni 2023 ook nog met gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.
Heeft u vragen over uw ontheffing of komt u er niet uit? Vul dan dit contactformulier in of kom langs aan het loket bij de Zuidpoortgarage (alleen op afspraak ).

Ontheffing aanvragen 

Verlengen

U kunt uw product verlengen in het parkeerloket. U dient hiervoor in te loggen met DigiD (particulieren) of eHerkenning (bedrijven).

Let op! Alleen de houder van de vergunning/ontheffing kan in het vergunningenloket de vergunning/ontheffing wijzigen, verlengen of opzeggen.

Staat uw vergunning/ontheffing niet bij uw producten? Het volgende kan aan de hand zijn:

  • Mogelijk staat de vergunning/ontheffing niet op uw naam, maar op naam van uw partner/huisgenoot.
  • Uw vergunning/ontheffing is niet verlengbaar

Waarschuwingsbrief of boete

Rijdt u door de verkeersknip zonder ontheffing? Dan volgt er de eerste keer een waarschuwingsbrief en daarna een boete. Heeft u een brief of boete ontvangen en heeft u daar vragen over? Stel uw vraag dan via het contactformulier.