Parkeervergunning bedrijven Delft

Heeft u een bedrijf in Delft? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Hieronder vindt u de verschillende parkeervergunningen per gebied. 

Direct parkeervergunning bedrijven Delft aanvragen

Kosten parkeervergunning

Tarieven vanaf 1 november 2020:

Bedrijfsvergunningen gebied B (binnenstad)

  • 5-daagse parkeervergunning Paardenmarkt: Deze vergunning kost  € 261,00 per jaar (€ 21,75 per maand) en is geldig van maandag t/m vrijdag op parkeerterrein de Paardenmarkt.
  • 5-daagse parkeervergunning Binnenstad: Deze vergunning kost € 393,00 per jaar (€ 32,75 per maand) en is geldig van maandag t/m vrijdag in gebied B.
  • 7-daagse parkeervergunning Binnenstad: Deze vergunning kost € 522,00 per jaar (€ 43,50 per maand) en is geldig van maandag t/m zondag in gebied B.

 

Bedrijfsvergunning gebied C, E, F, Y, Z (schil) en gebied H (overig)

  • 7-daagse parkeervergunning schilgebied of overig gebied: Deze vergunning kost € 163,20 per jaar (€ 13,60 per maand) en is geldig van maandag t/m zondag in het gebied waar het bedrijf gevestigd is.

 

Tarieven leges 2024

Naast de kosten voor een vergunning betaalt u bij elke aanvraag ook leges. De leges-tarieven per 1 januari 2024 zijn:

  • € 5,90 per product

Bij de aanvraag van uw parkeervergunning betaalt u het volledige bedrag meteen (achteraf of per acceptgiro betalen is niet mogelijk).

Aanvragen

Een parkeervergunning kunt u alleen online aanvragen. U logt in met e-Herkenning. U heeft hiervoor een inlogmiddel nodig van minimaal betrouwbaarheidsniveau EH2. Bestaande gebruikers kunnen tot eind juni 2023 ook nog met gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Een vergunning kunt u voor minimaal een maand en maximaal 12 maanden aanschaffen.

Een maand voordat uw vergunning afloopt ontvangt u een herinneringsemail (servicebericht). Als u inlogt in uw omgeving, kunt u zien hoelang uw vergunning nog geldig is.

Heeft u vragen over uw vergunning of komt u er niet uit? Vul dan dit contactformulier in of kom langs aan het loket bij de Zuidpoortgarage (alleen op afspraak ).

Parkeervergunning wijzigen of stopzetten

Een parkeervergunning is gekoppeld aan uw kenteken. Heeft u een nieuwe auto? Of vervangend vervoer? Dan kunt u online het kenteken van uw vergunning wijzigen. Log in met uw gegevens, kies voor de betreffende parkeervergunning en wijzig uw kenteken door achter het product op ‘Wijzigen’ te klikken. Ook het opzeggen van uw parkeervergunning, bijvoorbeeld wegens verhuizing of omdat u afstand doet van uw auto, kunt u in uw omgeving doen. Naderhand krijgt u het bedrag over de resterende periode terugbetaald.

Voorwaarden parkeervergunning bedrijven

  • U kunt een bedrijfsparkeervergunning alleen aanvragen voor het gebied waar het bedrijf staat ingeschreven
  • U kunt met uw vergunning niet in een ander parkeergebied parkeren dan het gebied waarvoor u de vergunning heeft aangevraagd
  • Als bedrijf kunt u maximaal 2 parkeervergunningen aanvragen
  • De parkeervergunning kunt u niet gebruiken voor het parkeren van een groot voertuig, een aanhanger of recreatievoertuig
  • Heeft u een parkeerplaats op eigen terrein? Dan kan het zijn dat u niet in aanmerking komt voor een bedrijfsparkeervergunning