Online reserveren

Op ons site reserveren.parkerendelft.com reserveer en betaal je vooraf, online je parkeeractie in de Marktgarage, de Zuidpoortgarage of de Prinsenhofgarage. Je rijdt binnen op basis van het opgegeven kenteken. Wanneer je binnen de reserveringstijd de parkeergarage verlaat, hoef je niet meer langs de betaalautomaat. Parkeer je langer, dan reken je de extra kosten af tegen het reguliere tarief wanneer je de garage verlaat.

Hoe werkt het

 • Voer het adres van de bestemming in en kies de gewenste datum en begin- en eindtijd van de parkeerperiode.
 • De beschikbare parkeergarages en voordeelproducten worden aangegeven, gesorteerd naar loopafstand. Je kunt een reservering maken door de gewenste garage te kiezen.
 • Je maakt de reservering op kenteken. Let er op dat je dit goed invult, want het kenteken wordt bij de inrit gecontroleerd!
 • Betalen kan via iDEAL of creditcard.
 • Bij het inrijden van de garage wordt het opgegeven kenteken herkend. Je krijgt automatisch bij de inrit een ticket aangeboden. Neem dit ticket mee! (je hebt dit ticket nodig voor toegang tot de garage (voetgangersingang) en voor het verlaten van de garage).
 • Bij het uitrijden van de garage biedt je het ticket aan bij de uitrit. De slagboom opent indien je binnen de reserveringsduur de garage verlaat. Anders dien je bij de uitrit bij te betalen (alleen pin/creditcard). Volg dan de instructies op het scherm.
 • Hulp nodig? Druk op de knop van de intercom.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Een reservering kan niet gewijzigd worden. U kunt een reservering wel annuleren, dit kan tot 1 uur voor aanvang van de reserveringsperiode. Vervolgens kan je een nieuwe reservering maken. In de reserveringsbevestiging vind je de link om de reservering te annuleren. Het betaalde bedrag wordt dan minus € 0,50 administratiekosten teruggestort.

Je kunt de reservering betalen via iDEAL of creditcard. Indien je langer geparkeerd hebt dan de gereserveerde tijd, dan moet je die extra tijd tegen het reguliere tarief afrekenen voordat je garage verlaat. Dit kan alleen bij de uitrit en alleen met pin/creditcard.

Ja, je ontvangt een betalingsbewijs in de bijlage van de bevestigingsmail.
Je ontvangt geen kwitantie voor de extra kosten indien je langer geparkeerd staat dan de reserveringsduur. Deze kosten reken je af bij de uitrit (alleen pin/creditcard).

Zodra je voor de slagboom staat, wordt het van tevoren opgegeven kenteken herkend. Je krijgt binnen enkele seconden automatisch een parkeerticket aangeboden bij de inrit.
Als je kenteken niet wordt herkend, probeer dan één van onderstaande opties:

 1. Indien jouw reservering een QR-code bevat, kun je deze scannen bij de inrit. De QR-scanner werkt zowel met een print van de bevestigingsmail als direct van de smartphone. Je krijgt vervolgens een parkeerticket aangeboden.
 2. Neem contact op via de intercom voor instructies van onze collega’s.

Nee, je kunt gebruikmaken van elke beschikbare parkeerplaats. Houd wel rekening met de spelregels; parkeren op doelgroepplaatsen (minder validen, elektrisch laden, gezinsplaatsen) is alleen toegestaan als je tot de doelgroep behoort.

Vanaf 30 minuten voor ingang van de gereserveerde tijd kun je inrijden met je reservering. Tot de op de reservering opgegeven eindtijd kun je parkeren zonder bijbetalen. Daarna moet je bijbetalen.

Kom je meer dan 30 minuten eerder dan aangegeven in de reservering, dan is je reservering nog niet geldig. Je hebt 2 keuzes:

 1. Toch parkeren. Als je op dat moment toch in de garage gaat parkeren betaal je het reguliere tarief en is de reservering niet geldig. De reserveringskosten worden niet vergoed.
 2. Nog niet parkeren en later terugkomen. Sta je al bij de inrit? Trek een kaartje rij de garage in en verlaat daarna direct kosteloos de garage. Als je binnen 30 minuten voor de opgegeven reserveringstijd weer bij de garage komt kun je met de reservering de garage inrijden.

Kijk goed wat op jouw reservering van toepassing is: 

 • Gereserveerde parkeertijd korter dan 24 uur: Je kan tot het einde van de reserveringstijd inrijden maar de reservering eindigt wel op het door jou opgegeven tijdstip.
 • Gereserveerde parkeertijd langer dan 24 uur: Later komen is geen probleem. Je reservering is geldig tot de opgegeven datum en eindtijd.

Indien je de garage binnen de gereserveerde parkeerduur verlaat gaat o.b.v. uw kenteken de slagboom automatisch open. Indien de gereserveerde parkeerduur is verstreken dien je eerst de extra parkeerkosten af te rekenen bij de uitrit. Dat kan alleen met pin en creditcard. Na betaling gaat de slagboom open.

Als de door u gereserveerde parkeertijd korter is dan 24 uur, dan kunt u slecht 1 keer in- en 1 keer uitrijden. Dat betekent dat wanneer u naar buiten bent gereden, uw reservering gestopt is.

Heeft u een gereserveerde parkeertijd die langer is dan 24 uur, dan kunt u ongelimiteerd in- en uitrijden.

Bekijk hier wat op jou van toepassing is:

 1. Tot 1 uur voor de reservering is de beste optie: annuleer  je reservering en maak een nieuwe op het goede kenteken.
 2. Je staat al bij de inrit
  → Als jouw reservering een QR-code bevat, kun je bij de inrit de QR-code scannen.
  → Geen QR-code? Druk op de intercom voor verdere instructies. Hou er rekening mee dat jij met een ‘verkeerd’ kenteken gereserveerd hebt. Wij proberen je binnen onze mogelijkheden zo goed mogelijk te helpen

Je reserveert een bepaalde tijdsperiode. Die verschilt per voordeelkaart. De tijd die je langer verblijft, wordt in rekening gebracht tegen het reguliere tarief. Deze kosten betaal je bij de uitrit (alleen pin/creditcard) waar in het scherm automatisch het bij te betalen bedrag verschijnt.

Bij iedere in- en uitrit is er een intercom. Druk op de knop. De medewerkers van de klantenservice helpen je verder.

Ja. Zodra de bestelling succesvol is afgerond, ontvang je (op het door jouw ingevoerde e-mailadres) een bevestiging.

Nee. Je kan de parkeergarage binnenrijden op basis van het opgegeven kenteken.

Je reservering geeft geen voorrang bij het inrijden. Je zult in de rij moeten wachten totdat je bij de slagboom aan de beurt bent. De slagboom herkent het kenteken en de boom zal opengaan mits je binnen de voorwaarden van de reservering binnenrijdt (vanaf 30 minuten voor opgegeven reservering tot 1 uur na opgegeven reservering).
Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele drukte bij de inrit en de tijd die dit kost.

Nee dit is niet mogelijk. De reservering heeft betrekking op de door jou gereserveerde garage en is niet geldig in andere garages.

Doe dit niet! Hiermee heb je een reguliere parkeeractie geactiveerd en is je parkeerreservering niet meer bruikbaar. Je zult bij het verlaten van de garage je parkeeractie moeten betalen. Voor de niet gebruikte reservering ontvang je geen geld terug.

Er is een uitzondering: Kom je er bij de inrit achter dat je een kaart hebt getrokken, rij dan de garage in en direct weer uit. Dit kost je niets. Kom op tijd voor je reservering. Die is dan nog geldig.

Het is mogelijk om meerdere boekingen te maken voor dezelfde of voor verschillende kentekens. U dient elke reservering apart te betalen. Meerdere reserveringen boeken en betalen in 1 transactie is nog niet mogelijk.

Let op dat reservering elkaar niet kunnen overlappen.

Nee. Je kunt zonder reservering gebruik maken van onze parkeergarages. Maar online boeken is goedkoper.

Ben je al bij de garage? Maak dan gebruik van de intercom. Neem anders contact op met de klantenservice 015 200 1046 of klantenservice@parkerendelft.com