Uitbreiding gebied D

Vanaf 1 december 2019 geldt er in Het Agnetapark betaald parkeren. Het gehele nieuwe gebied wordt “vergunning-parkeren”-gebied.
“Vergunning-parkeren” betekent dat alleen met een (dag)vergunning geparkeerd mag worden.
Woont u in het uitbreidingsgebied en wilt u of uw bezoek parkeren in gebied D of in een parkeergarage? Dan kunt u bij ParkerenDelft een parkeerproduct aanvragen.

Wat zijn de relevante parkeerproducten?

  • Bewonersvergunning: Met deze vergunning kunt u uw auto op straat parkeren. U dient voor iedere auto apart een vergunning aan te vragen. De kosten voor de vergunning voor uw eerste auto zijn lager dan die voor volgende auto’s.
  • Bezoekersvergunning: Met deze vergunning kunt u uw bezoek op straat laten parkeren. De vergunning bestaat uit een parkeertegoed/-saldo van maximaal 600 uren per jaar en u kunt meerdere bezoekers tegelijk hierop aanmelden. U kunt het kenteken van uw bezoek zelf aan- en afmelden via de website (op computer, laptop of telefoon) of telefonisch via 14015 en 015 301 05 20.
  • Dagvergunning: Met een dagvergunning kunt u op parkeerplaatsen voor vergunninghouders parkeren. De vergunning is 24 uur geldig vanaf het moment van aanvragen. Een dagvergunning schaft u aan bij een parkeerautomaat, via mobiel parkeren of via de website van ParkerenDelft.
  • Bewonersabonnement parkeergarage: Het bewonersabonnement is bedoeld voor bewoners die hun auto niet meer op straat willen parkeren maar altijd in de Prinsenhofgarage. Voorwaarde voor aanschaf van dit abonnement is dat u recht heeft op een parkeervergunning voor bewoners; dit abonnement komt dan in plaats van de eerste bewonersvergunning.
  • Bewonerspas parkeergarage: De bewonerspas kan aangeschaft worden door vergunninghouders en geeft een gereduceerd tarief in avond- en nachturen voor in de Prinsenhofgarage. U schaft een bewonerspas aan naast uw straatvergunning en de pas en de vergunning staan beide op hetzelfde kenteken geregistreerd.

Meer informatie over deze producten vindt u hier. Direct aanvragen? De bewonerspas vraagt u aan via onze webshop, de overige producten vraagt u aan via ons parkeerloket, of kom langs aan het loket aan de Zuidwal 14.

Bij de uitbreiding van parkeergebied D, blijft evenementenlocatie de Lindenhof buiten het gereguleerd gebied.

Reguleringstijden
De reguleringstijden en tarieven die nu al voor de gebieden D gelden, worden ook van toepassing op het uitbreidingsgebied.
Reguleringstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s avonds.