Parkeervergunning aanvragen of verlengen

Woont u in een betaald parkeergebied of heeft u hier een bedrijf? Dan kunt u voor dit gebied een parkeervergunning aanvragen. Inloggen doet u met uw DigiD. Om als bedrijf een parkeervergunning aan te vragen, klikt u hier.

Direct parkeervergunning aanvragen

Kosten parkeervergunning

Tarieven 2019:

 • Parkeergebied B (binnenstad): Parkeervergunning gebied B: €165,00 per jaar (€13,75 per maand).
  Voor de tweede of volgende parkeervergunning betaalt u €474,00 per jaar (€39,50 per maand).
 • Parkeergebied C, D, E, F, H en Z: Een parkeervergunning voor C, D, E, F, H of Z kost  € 75,60 per jaar (€ 6,30 per maand). Voor de tweede of volgende parkeervergunning betaalt u € 158,40 (€ 13,20 per maand).
  .

Tarieven leges 2019

Naast de kosten voor een vergunning betaalt u bij elke aanvraag ook leges. Koopt u tijdens dezelfde aanvraag meerdere vergunningen? Dan betaalt u voor het tweede en eventueel volgende product minder leges.

Leges bij online aanvragen

 • € 5,40 voor het 1e parkeerproduct
 • € 2,70 voor volgende parkeerproducten tijdens dezelfde aanvraag

Leges bij aanvraag aan het loket (alleen op afspraak)

 • € 10,70 voor het 1e parkeerproduct
 • € 5,35 voor volgende parkeerproducten tijdens dezelfde aanvraag

Bij de aanvraag van uw parkeervergunning betaalt u het volledige bedrag meteen (achteraf of per acceptgiro betalen is niet mogelijk).

Een parkeervergunning kunt u online aanvragen. U kunt met iDeal of creditcard betalen. Na de aanvraag is uw parkeervergunning direct geldig. Een vergunning kunt u voor minimaal een hele maand en maximaal 12 maanden aanschaffen.

Heeft u tijdens de aanvraag van uw vergunning uw e-mailadres geregistreerd? Dan ontvangt u een maand voordat uw vergunning afloopt een servicebericht. U kunt ook zien hoelang uw vergunning nog geldig is als u inlogt. Heeft u vragen over uw vergunning of komt u er niet uit? Vul dan dit contactformulier in of kom langs aan het loket aan de Zuidwal 14 (alleen op afspraak).

Voorwaarden parkeervergunning

 • U kunt als bewoner alleen een parkeervergunning aanvragen voor het gebied waar u staat ingeschreven
 • U kunt met uw vergunning niet in een ander parkeergebied parkeren dan het gebied waarvoor u de vergunning heeft aangevraagd
 • Wilt u binnen hetzelfde huishouden meer dan één vergunning? Dan geldt voor de tweede of volgende vergunning een hoger tarief
 • Heeft u een parkeerplaats op eigen terrein? Dan kan het zijn dat u geen recht heeft op een parkeervergunning
 • Een parkeervergunning kunt u niet gebruiken voor het parkeren van een groot voertuig, een aanhanger of een recreatievoertuig.
 • Klik hier voor de mogelijkheden voor vergunningparkeren voor bedrijven.

Verlengen

Let op! Alleen de houder van de vergunning/ontheffing kan in het vergunningenloket de vergunning/ontheffing wijzigen, verlengen of opzeggen. U dient hiervoor in te loggen met DigiD (particulieren) of met de verstrekte inloggegevens (bedrijven).

Staat uw vergunning/ontheffing niet bij uw producten? Het volgende kan aan de hand zijn:

 • Mogelijk staat de vergunning/ontheffing niet op uw naam, maar op naam van uw partner/huisgenoot.
 • Uw vergunning/ontheffing is niet verlengbaar

.

Automatisch verlengen

Wij bieden de mogelijkheid tot automatisch verlengen aan voor een groot deel van onze producten. Als u uw producten automatisch laat verlengen, kunt u niet onaangenaam verrast worden door een bon doordat u uw product onbedoeld heeft laten verlopen. Lees hier hoe u automatische verlenging instelt.