Parkeervergunning aanvragen of verlengen

Woont u in een betaald parkeergebied of heeft u hier een bedrijf? Dan kunt u voor dit gebied een parkeervergunning aanvragen. Inloggen doet u met uw DigiD. Om als bedrijf een parkeervergunning aan te vragen, klikt u hier.

Direct parkeervergunning aanvragen of verlengen

Kosten parkeervergunning

Tarieven vanaf 1 november 2020:

 • Parkeergebied B (binnenstad): Een parkeervergunning voor gebied B kost € 200,00 per jaar (€ 16,67 per maand).
  De tweede of volgende parkeervergunning vervalt. U kunt voor een tweede auto een abonnement voor de garage afnemen.
 • Parkeergebied C, E, F, TU, Y en Z (schil): Een parkeervergunning voor gebied C, E, F, TU, Y of Z kost € 100,00 per jaar (€ 8,34 per maand). Voor de tweede of volgende parkeervergunning betaalt u € 200,00 (€ 16,67 per maand).
 • Parkeergebied H (overig): Een parkeervergunning voor gebied H kost € 50,00 per jaar (€ 4,17 per maand). Voor de tweede of volgende parkeervergunning betaalt u € 100,00 (€ 8,34 per maand).

.

Tarieven leges 2024

Naast de kosten voor een vergunning betaalt u bij elke aanvraag ook leges. De leges-tarieven per 1 januari 2024 zijn:

 • € 5,90 per product

Bij de aanvraag van uw parkeervergunning betaalt u het volledige bedrag meteen (achteraf of per acceptgiro betalen is niet mogelijk).

Een parkeervergunning kunt u online aanvragen. U kunt met iDeal of creditcard betalen. Na de aanvraag is uw parkeervergunning direct geldig. Een vergunning kunt u voor minimaal 2 en maximaal 12 maanden aanschaffen.

Heeft u tijdens de aanvraag van uw vergunning uw e-mailadres geregistreerd? Dan ontvangt u enkele weken voordat uw vergunning afloopt een servicebericht. Aan het service bericht kunnen geen rechten ontleend worden. Men blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het hebben van een geldig parkeerrecht/-vergunning. Het hebben van een automatische verlenging kan hierbij helpen.
U kunt ook zien hoelang uw vergunning nog geldig is als u inlogt. Heeft u vragen over uw vergunning of komt u er niet uit? Vul dan dit contactformulier in of kom langs aan het loket aan de Zuidwal 14 (alleen op afspraak).

Voorwaarden parkeervergunning

 • U kunt als bewoner alleen een parkeervergunning aanvragen voor het gebied waar u staat ingeschreven
 • U kunt met uw vergunning niet in een ander parkeergebied parkeren dan het gebied waarvoor u de vergunning heeft aangevraagd
 • U kunt per persoon één parkeervergunning aanvragen.
 • U heeft alleen recht op een parkeervergunning wanneer het kenteken op naam van de aanvrager staat of wanneer u op hetzelfde adres woont als de eigenaar van het voertuig. Uitzondering hierop is een lease-auto of deelauto particulier.
 • Woont u met meerdere personen op één adres en wilt u samen meer dan één vergunning? Dan geldt voor de tweede of volgende vergunning een hoger tarief
 • Heeft u een parkeerplaats op eigen terrein (regelingen waarbij afgezien is van invulling parkeerbehoefte vallen hier ook onder)? Dan kan het zijn dat u geen recht heeft op een parkeervergunning.
 • Een parkeervergunning kunt u niet gebruiken voor het parkeren van een aanhanger, caravan of camper en grote voertuigen zoals vrachtwagens en bussen
 • Klik hier voor de mogelijkheden voor vergunningparkeren voor bedrijven.

Verlengen

U kunt uw product verlengen in het parkeerloket. U dient hiervoor in te loggen met DigiD (particulieren) of eHerkenning (bedrijven).

Let op! Alleen de houder van de vergunning/ontheffing kan in het vergunningenloket de vergunning/ontheffing wijzigen, verlengen of opzeggen.

Staat uw vergunning/ontheffing niet bij uw producten? Het volgende kan aan de hand zijn:

 • Mogelijk staat de vergunning/ontheffing niet op uw naam, maar op naam van uw partner/huisgenoot.
 • Uw vergunning/ontheffing is niet verlengbaar

Automatisch verlengen

Wij bieden de mogelijkheid tot automatisch verlengen aan voor een groot deel van onze producten. Als u uw producten automatisch laat verlengen, kunt u niet onaangenaam verrast worden door een bon doordat u uw product onbedoeld heeft laten verlopen. Lees hier hoe u automatische verlenging instelt.