4x goud voor de parkeergarages!

 

ParkerenDelft heeft begin dit jaar het heugelijke nieuws mogen ontvangen dat zij voor al haar 4 openbare parkeergarages in de binnenstad van Delft in aanmerking is gekomen voor een ESPA Gold award. Deze award wordt door de Vexpan uitgereikt nadat de garage op essentiële onderdelen positief is getoetst zoals toegankelijkheid, verlichting, service, betaalsystemen, comfort en veiligheid.

 

Op Woensdag 21 april heeft wethouder Martina Huijsmans tezamen met de directeur Eric Bavelaar van ParkerenDelft de 4 ESPA Gold Award’s, vanwege de corona helaas in sobere sfeer, in ontvangst genomen van Daniel di Tella van de Vexpan. Met deze onderscheiding toont de parkeerbranche zijn waardering voor de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak van de parkeergarages Prinsenhof, Markt, Phoenix en Zuidpoort in het centrum van Delft. Het is overigens zeer uitzonderlijk dat alle 4 parkeergarages van ParkerenDelft gelijktijdig in aanmerking zijn gekomen voor deze gouden kwaliteitslabel.

 

De parkeergarages in Delft maken een belangrijk onderdeel uit van de totale parkeercapaciteit in de Delftse binnenstad. Met name in de Prinsenhofgarage is nog ruimte beschikbaar voor bewoners. In plaats van met een parkeervergunning op straat te parkeren, kan tegen een scherp tarief gebruik worden gemaakt van een parkeerplaats in een hoogwaardige garage. In de loop van 2021 wordt bezien of ook in de Zuidpoort- en Marktgarage meer bewonersabonnementen kunnen worden uitgegeven.

Eric Bavelaar, directeur van Parkeren Delft is blij met de award; “Ik ben erg blij met de erkenning voor de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid die de parkeergarages bieden. Daarnaast is het mooi dat alle 4 de parkeergarages met deze award samen erkenning krijgen hiervoor.”

Ook wethouder Huijsmans is positief; “Dit betekent dat deze parkeergarages aantoonbaar van goede kwaliteit zijn. Dat is belangrijk omdat de garages een belangrijke plaats innemen in ons mobiliteitsbeleid; meer auto’s in de garages zodat er op straat ruimte is voor voetgangers en fietsers en een prettiger verblijfsklimaat.”

Meer informatie over de Vexpan en de ESPA vind je hier.