Parkeren op straat in Delft

De mogelijkheden voor parkeren op straat in Delft zijn beperkt. Een groot deel van de binnenstad van Delft en het omliggend gebied is vergunninghoudergebied. Hier kan uitsluitend geparkeerd worden met een geldige vergunning (bewoners) of met een dagvergunning die kan worden aangeschaft via mobiel parkeren en de parkeerautomaat (kosten 2019: € 30,00). Wij adviseren dan ook altijd om te parkeren in een van onze parkeergarages. U kunt op sommige plekken wel kort parkeren op straat tegen betaling. In Delft werkt dit op basis van kenteken. U toetst bij de parkeerautomaat uw kenteken in en de parkeercontroleur kan op basis van uw kenteken zien of u wel of niet betaald heeft.

Gebieden parkeren op straat in Delft

Op deze pagina vindt u de gebieden en plattegronden waar u kunt parkeren op straat. In Delft zijn de meeste parkeerplekken bestemd voor vergunninghouders of gehandicapten. Er zijn een aantal parkeerterreinen en straten waar u tegen betaling kunt parkeren. Parkeren in de parkeergarages is doorgaans voordeliger.

Autoluw centrum Delft

Het centrum van Delft is toegankelijk voor auto’s, mits u ontheffing heeft op uw kenteken. In het centrum van Delft werken we met kentekentoegang. Dat betekent dat als u zorgeloos de autoluwe binnenstad van Delft in wil rijden, u een gratis dagontheffing dient aan te vragen. Dit geldt voor alle voertuigen met een kenteken. Dus ook voor brommers, speedpedelec, brommobielen of scooters. Let op: in het autoluwe gebied zijn geen parkeerplaatsen en dus geen mogelijkheden om te parkeren op straat.

Buiten het autoluwe gebied in het centrum is parkeren op straat uitsluitend toegestaan voor vergunninghouders en houders van een gehandicaptenparkeerkaart. U kunt wel parkeren in een van de vier parkeergarages in en rond het centrum van Delft. De binnenstad bevindt zich op slechts enkele minuten lopen van al deze garages!

Voor vragen over parkeren op straat in Delft verwijzen wij naar het parkeerloket op onze website. Komt u er niet uit? Dan kunt u ook contact met ons opnemen.