Corona, betaalautomaten en hygiëne

Om de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk te beperken is een goede hygiëne van groot belang. Het betalen bij de betaalautomaten op straat en in onze garages zou hierin een risico kunnen zijn en vandaar dat we het volgende adviseren.

Betalen in onze garages

In de garage kan u betalen zonder de automaat aan te raken. Het is namelijk mogelijk om bij het inrijden in de garage je bankpas te laten scannen bij de slagboom. Vervolgens kan u bij het uitrijden wederom u bankpas laten scannen waardoor automatisch betaald wordt; u hoeft dus niet bij de betaalautomaat af te rekenen. Maakt u hier geen gebruik van en trekt u een kaartje bij de ingang, dan dient wel bij de betaalautomaat afgerekend te worden. In dit geval kan u overal contactloos betalen nadat het kaartje in de automaat ingevoerd is. Ook in deze situatie hoeft u de betaalautomaat niet aan te raken.

Houd bij de betaalautomaat altijd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar !

Betalen op straat

Het betalen bij de parkeerautomaten op straat kan contactloos echter dient via het scherm wel een kenteken ingevoerd te worden. Dit neemt, net als bij het invoeren van een pincode in een winkel, een kleine risico met zich mee. Om deze reden adviseren wij u bij het betalen voor het parkeren op straat om gebruik te maken van de apps die door diverse partijen aangeboden worden. Door hier gebruik van te maken, kan u via uw mobiele telefoon betalen en hoeft u niet bij de parkeerautomaat te zijn.

De volgende aanbieders bieden apps die u kunt gebruiken: ANWB, Easypark, ParkD, Park.Line, Parkmobile, SMSParking en Yellowbrick.

Houd bij de parkeerautomaat altijd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar !