Parkeren met de Parkmobile-app in de parkeergarages van ParkerenDelft

Binnenkort is het mogelijk om met de parkmobile-app te parkeren en te betalen in de
parkeergarages van ParkerenDelft. Voor de Phoenix- en Marktgarage kan dit al vanaf maandag 2 augustus. De Prinsenhof- en Zuidpoortgarage volgen zo spoedig mogelijk.

Hierdoor hoeft u nooit meer langs een betaalautomaat te gaan en eventueel in de rij te staan om uw parkeerticket af te rekenen. U rijdt namelijk op basis van uw kenteken de parkeergarage in en uit.

Wanneer u de slagbomen bij de inrit nadert, zal op basis van het lezen van uw kenteken de slagboom openen en ontvangt u uit de zuil een deurkaart. Deze kaart is uitsluitend nodig om via het trappenhuis weer de garage in te kunnen. U kunt dus met die kaart niet betalen. Zodra u terugkomt in de parkeergarage stapt u gewoon in uw auto en rijdt u naar de uitrit. Daar zal door middel van het lezen van uw kenteken de slagboom weer vanzelf open gaan. Via de app van Parkmobile ontvangt u een bericht dat u daar heeft geparkeerd met daarin ook de transactie. U betaalt het parkeren in de parkeergarage dus later via uw maandelijkse factuur van Parkmobile.

Abonnementhouders van ParkerenDelft die in- en uitrijden met een pasje moeten de kentekenherkenning in de Parkmobile app uitzetten om onnodige transacties te voorkomen of het abonnement om laten zetten op basis van kenteken. Abonnementhouders die namelijk al op kenteken in- en uitrijden kunnen de kentekenherkenning aan laten staan. Het abonnement van de parkeergarage zal dan de app overrulen.