Voordelig parkeren in Delft op zondagavond (en op alle andere avonden)

Sluit u graag het weekend feestelijk af? Bijvoorbeeld met een theatervoorstelling of diner in de stad op zondagavond? Dan gaat er binnenkort iets voor u veranderen. Met ingang van 1 september 2017 kunt u op zondagavond niet meer gratis parkeren in de binnenstad van Delft. Daarom komt ParkerenDelft met een aangepaste avondkaart, waarmee u tóch voordelig kunt parkeren. U bestelt ‘m eenvoudig in de webshop en rijdt er zo de garage mee uit.

In de binnenstad betaalde u voorheen op zondag alleen parkeergeld tussen 12.00 en 18.00. Met ingang van 1 september 2017 wordt deze zondagregulering verlengd tot 24.00 uur, en parkeert u op zondagavond dus niet meer gratis in de binnenstad. De gemeente Delft heeft hiertoe besloten omdat veel bezoekers van de binnenstad op zondag na 18.00 uur hun auto op straat parkeren in plaats van in garages. Dat is vervelend voor de bewoners van het gebied, die hun auto niet meer op straat kwijt kunnen.

Het parkeerbeleid mag dan veranderen; dat neemt niet weg dat u nog steeds graag op zondagavond een bezoek brengt aan de binnenstad. Lekker een hapje eten of even naar de film, bijvoorbeeld. Hoewel u niet meer gratis kunt parkeren na 18.00 uur, biedt ParkerenDelft u een voordelig alternatief: de avondkaart. Deze is geldig in de ideaal gelegen Marktgarage en Zuidpoortgarage, beiden op loopafstand van het centrum. De avondkaart vergoedt de gemaakte parkeerkosten als u na 17.00 uur inrijdt en diezelfde avond uitrijdt voor 01.00 uur*. Zo kunt u ook op zondagavond heel voordelig parkeren in de binnenstad van Delft. De avondkaart is overigens elke dag van de week geldig!

*01.00 uur de volgende kalenderdag.

Als u uw auto op zondagavond neerzet in de Zuidpoort- of Marktgarage van ParkerenDelft, profiteert u niet alleen van een voordelig tarief maar ook van comfort. U bestelt de avondkaart gemakkelijk in de webshop en ontvangt deze in de vorm van een QR-code. Geen gedoe met een kaart die u kwijt kunt raken, dus! Als u uitrijdt na een gezellige avond in de stad, scant u eenvoudig de QR-code bij de parkeerautomaat of slagboom. Meer hoeft u niet te doen. Bovendien is iedere parkeergarage goed verlicht, 24/7 geopend en voorzien van cameratoezicht. De beheerder van de garages is dag en nacht bereikbaar. Dat geeft toch een veiliger gevoel dan op straat parkeren?