Wijzigingen parkeerbeleid gebied H per 1 september

De gemeente Delft gaat het parkeerbeleid binnen geheel Delft zoveel mogelijk harmoniseren. Een onderdeel van dit plan is dat de gemeente tot 2022, in stapjes, in alle gereguleerde parkeergebieden ‘mix-parkeren’ invoert. Zo kunnen automobilisten op alle parkeerplaatsen in die gebieden betaald of met een vergunning parkeren. En ontstaan hier dan geen misverstanden meer over.

Vanaf 1 september voert de gemeente het mix-parkeren in in gebied H en daarnaast gelden vanaf die dag andere betaaltijden.

Wat gaat er veranderen?

Vanaf 1 september a.s. is het in heel gebied H mogelijk om te parkeren tegen betaling of met een vergunning.  Parkeerders zonder vergunning kunnen vanaf die datum betalen bij de parkeerautomaat of met de mobiele telefoon via één van de belparkeerapps. In dat geval moet men gebruik maken van zonecode 3309.

Vanaf 1 september hoeven parkeerders zónder vergunning dus geen dagkaart van EUR 30 meer te kopen. Per 1 september betalen parkeerders zonder vergunning voor de werkelijke geparkeerde tijd. De kosten zijn EUR 1,00 voor de eerste 60 minuten en EUR 3,00 voor elke volgende 60 minuten.

Ook de betaaltijden wijzigen. De nieuwe betaaltijden vanaf 1 september zijn van maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 20:00 uur.

Wat als u al een vergunning heeft?

Heeft u een eerste of volgende parkeervergunning, dan hoeft u niets te doen. Deze vergunningen blijven gewoon geldig en geven u het recht om gedurende de (nieuwe) betaaltijden te parkeren.

Heeft u echter (ook) een bezoekersvergunning, dan dienen u en uw bezoek er rekening mee te houden dat er tot 20:00 uur betaald dient te worden. De kentekens van uw bezoek moeten dan ook tot dat tijdstip aangemeld zijn op de bezoekersvergunning.