Gehandicaptenparkeervergunning voor als u niet in Delft woont

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft die niet door de gemeente Delft is afgegeven, maar u Delft wel vaak bezoekt voor werk of omdat u in een buurgemeente woont, kunt u een gratis gehandicaptenparkeervergunning aanvragen.

Direct gehandicaptenparkeervergunning aanvragen

Aanvragen gehandicaptenparkeervergunning

De gehandicaptenparkeervergunning vraagt u online aan. Voor het aanvragen heeft u een DigiD nodig. Instellingen kunnen inloggen met eHerkenning.

Let op: de gehandicaptenparkeervergunning vindt u na het inloggen onder de knop ‘Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart en -vergunning’.

Stuur bij uw aanvraag een scan of digitale foto mee van de voor- en achterkant van uw gehandicaptenparkeerkaart. De gehandicaptenparkeervergunning is kenteken gebonden en geldig tot de vervaldatum die op uw kaart staat. U kunt deze vergunning alleen voor uzelf aanvragen.

Kenteken registreren

Met een gehandicaptenparkeervergunning kunt u gratis parkeren op betaald parkeerplaatsen en op plaatsen voor vergunninghouders. U moet dan wel uw kenteken registeren. U kunt maximaal 3 kentekens registreren, het kenteken van de eerste auto is actief. Activeer altijd het kenteken van het voertuig waarmee u rijdt, anders riskeert u een verkeersboete.

Eenmalig bezoek

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft en Delft eenmalig bezoekt, kunt u parkeren op algemene plaatsen voor gehandicapten of in de parkeergarages. In de Phoenixgarage, Zuidpoortgarage, Marktgarage en Prinsenhofgarage zijn speciale plaatsen die extra breed zijn. Hier kunt u met u met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren. U betaalt wel het normale tarief.