Uitbreiding gebied E

Vanaf 1 december 2019 geldt er in de Bomenwijk inclusief de Oude IJsbaan betaald parkeren.
Een gedeelte van het nieuwe gebied is aangemerkt als “mix-parkeren”-gebied, een klein deel wordt “vergunning-parkeren”-gebied.

“Mix-parkeren” betekent dat er óf met een vergunning óf d.m.v. betaling per minuut via een parkeerautomaat of mobiel parkeren, geparkeerd mag worden.
“Vergunning-parkeren” betekent dat alleen met een (dag)vergunning geparkeerd mag worden.

Woont u in het uitbreidingsgebied en wilt u of uw bezoek parkeren in gebied E of in een parkeergarage? Dan kunt u bij ParkerenDelft een parkeerproduct aanvragen.

Wat zijn de relevante parkeerproducten?

  • Bewonersvergunning: Met deze vergunning kunt u uw auto op straat parkeren. U dient voor iedere auto apart een vergunning aan te vragen. De kosten voor de vergunning voor uw eerste auto zijn lager dan die voor volgende auto’s.
  • Bezoekersvergunning: Met deze vergunning kunt u uw bezoek op straat laten parkeren. De vergunning bestaat uit een parkeertegoed/-saldo van maximaal 600 uren per jaar en u kunt meerdere bezoekers tegelijk hierop aanmelden. U kunt het kenteken van uw bezoek zelf aan- en afmelden via de website (op computer, laptop of telefoon) of telefonisch via 14015 en 015 301 05 20.
  • Dagvergunning: Met een dagvergunning kunt u op parkeerplaatsen voor vergunninghouders parkeren. De vergunning is 24 uur geldig vanaf het moment van aanvragen. Een dagvergunning schaft u aan bij een parkeerautomaat, via mobiel parkeren of via de website van ParkerenDelft.

Meer informatie over deze producten vindt u hier. Direct aanvragen? Deze producten vraagt u aan via ons parkeerloket, of kom langs aan het loket aan de Zuidwal 14.

Uitbreiding gebied E

Voor de uitbreiding van gebied E blijven de terreinen van Pieter van Foreest (locatie Bieslandhof) en DUWO (locatie Oude Raadtweg) buiten het gebied met parkeerregulering. In beide gevallen liggen de parkeervakken op eigen terrein.

Reguleringstijden
De reguleringstijden en tarieven die nu al voor de gebieden E gelden, worden ook van toepassing op het uitbreidingsgebied.
Reguleringstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s avonds.