Aanschaf dagontheffing (binnenstad)

De binnenstad van Delft is autoluw. Dat betekent dat u om het autoluwe gebied in te mogen rijden ontheffing op uw kenteken nodig heeft. Camera’s registreren het kenteken wanneer u het gebied inrijdt. Als u een ontheffing heeft kunt u stapvoets het autoluwe gebied inrijden. Heeft u geen ontheffing? Dan ontvangt u een boete via het CJIB. Kentekentoegang geldt voor alle voertuigen met een kentekenplaat, dus ook voor een brommer, scooter, snorfiets, speedpedelec en brommobiel.

Direct dagontheffing aanvragen 

Wilt u het autoluwe gebied inrijden om te laden of te lossen? Of wilt u iemand ophalen of brengen die slecht ter been is? Dan kunt u online een gratis dagontheffing aanvragen. Dit kunt u vooraf regelen, maar ook achteraf op dezelfde dag. Het is ook mogelijk om een ontheffing aan te vragen bij het loket aan de Zuidpoortgarage op de Zuidwal. Een dagontheffing is niet geldig op vrijdag van 18.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

Heeft u een brief of boete ontvangen en heeft u daar vragen over? Stel uw vraag dan via dit contactformulier

  • Alleen op de Oude en Nieuwe Langendijk mogen brommers en scooters zonder ontheffing rijden.
  • Gaat u lopend het autoluwe gebied in met een brommer, speedpedelec of scooter aan de hand? Dan hoeft u geen ontheffing aan te vragen.
  • Fietsers (ook elektrische fietsen met trapondersteuning tot 25 km/h) en scootmobielen hoeven geen ontheffing aan te vragen om de autoluwe binnenstad in te rijden.
  • Voertuigen breder dan 2,30 meter of zwaarder dan 3.500 kg. (b.v. touring cars) mogen nooit o.b.v. een dagontheffing het autoluwe gebied inrijden. Hiervoor dient een “ontheffing zwaar verkeer binnenstad” aangevraagd te worden via deze link.