Parkeervergunning voor tweede woning

U heeft een tweede woning in een betaald parkeergebied in Delft en staat hier niet ingeschreven. In dat geval kunt u een verzoek indienen voor een parkeervergunning voor dit gebied. U moet hierbij wel aantonen dat u economische binding heeft met Delft, of dat uw eerste woning buiten de metropoolregio Rotterdam Den Haag gelegen is.

Aanvragen parkeervergunning voor tweede woning

U kunt dit product online aanvragen. Upload bij uw aanvraag het koop-of huurcontract van de 2e woning. Indien uw eerste woning binnen de metropoolregio Rotterdam gelegen is, toont u ook aan dat u een economische binding met Delft heeft. Dit kan middels het uploaden van:

  • Arbeidscontract voor minimaal 1 jaar bij een werkgever in Delft
  • Opdrachtverlening voor minimaal 1 jaar van een bedrijf in Delft
  • KvK-inschrijving van uw bedrijf in Delft.

U krijgt bericht als wij uw verzoek hebben toegekend, met instructies om uw aanvraag af te ronden.

Parkeervergunning tweede woning aanvragen

Parkeren

Staat uw 2e woning in een van de gebieden C, E, F, H, TU, Y of Z, dan kunt u met de vergunning binnen uw gebied onbeperkt parkeren op plaatsen voor vergunninghouders en op plaatsen waar u zowel tegen betaling als met een vergunning kunt parkeren.

Staat uw 2e woning in de gebied B, dan kunt u met de vergunning in de Prinsenhofgarage parkeren, uitsluitend op basis van kentekenherkenning.

Voorwaarden

Kosten voor parkeervergunning tweede woning

Tarieven vanaf 1 november 2020:

  • Parkeervergunning gebied B (binnenstad): € 500,00 per jaar. Let op, dit betreft een garage abonnement voor uitsluitend de Prinsenhofgarage.
  • Parkeervergunning gebied C, E, F, TU, Y en Z (schil): € 200,00 per jaar.
  • Parkeervergunning gebied H (overig): € 100,00 per jaar.