Parkeervergunning voor tweede woning

U heeft voor uw werk een tweede woning in een betaald parkeergebied in Delft en staat hier niet ingeschreven. In dat geval kunt u een verzoek indienen voor een parkeervergunning voor dit gebied. U moet hierbij wel aantonen dat u economische binding heeft met Delft.

Aanvragen parkeervergunning voor tweede woning

U kunt dit product online aanvragen. Upload bij uw aanvraag uw koop-of huurcontract voor minimaal 1 jaar van uw woning en een bewijs dat u een economische binding met Delft heeft. Dit kan zijn:

  • Arbeidscontract voor minimaal 1 jaar bij een werkgever in Delft
  • Opdrachtverlening voor minimaal 1 jaar van een bedrijf in Delft
  • KvK-inschrijving van uw bedrijf in Delft.

Let op: indien uw bedrijf gevestigd is op het adres van de tweede woning, dient u een bedrijfsvergunning aan te vragen. U komt dan niet in aanmerking voor de parkeervergunning tweede woning.
U krijgt bericht als wij uw verzoek hebben toegekend, met instructies om uw vergunning aan te vragen.

Met de vergunning kunt u binnen uw gebied onbeperkt parkeren op plaatsen voor vergunninghouders en op plaatsen waar u zowel tegen betaling als met een vergunning kunt parkeren.
Deze parkeervergunning is 1 jaar geldig en wordt niet automatisch verlengd. U zult jaarlijks opnieuw moeten aantonen dat sprake is van economische binding.

Voorwaarden

Kosten voor parkeervergunning tweede woning

Tarieven vanaf 1 november 2020:

  • Parkeervergunning gebied B (binnenstad): € 500,00 per jaar. Let op, dit betreft een garage abonnement. U kunt kiezen uit de Prinsenhof- of Zuidpoortgarage.
  • Parkeervergunning gebied C, E, F, Y en Z (schil): € 200,00 per jaar.
  • Parkeervergunning gebied H (overig): € 100,00 per jaar.

Wetgeving

Op de website van de gemeente Delft vindt u de verordeningen en beleidsregels aangaande parkeren in Delft.