Wijzigingen gebied C vanaf 1 maart 2022

Met ingang van 1 maart 2022 verandert er in gebied C een tweetal zaken:

  • Allereerste wordt het gebied C uitgebreid met de Ministersbuurt en het gebied ten westen van het Agnetapark betaald parkeren. In het plaatje hiernaast wordt in roze het nieuwe gebied aangeven; het huidige gebied C is het donkerblauwe gedeelte. Vanaf 1 maart 2022 vormen beide delen samen het nieuwe gebied C. (klik op het plaatje voor een vergroting)
  • Daarnaast kunt u op maandag t/m zaterdag tussen 12.00 en 24.00 uur alleen nog parkeren met een parkeervergunning of tegen betaling. Gebied C is hiermee dus niet meer alleen een vergunninghouders gebied. Buiten de genoemde tijden is het parkeren wel gratis, ook zonder parkeervergunning.

Voor het parkeren van bewoners en bezoekers zijn er parkeervergunningen beschikbaar waarmee tijdens de betaaltijden geparkeerd kan worden. Met een parkeervergunning mag in het hele vergunningengebied C worden geparkeerd.

Iedereen die géén parkeervergunning heeft, moet tijdens de betaaltijden bij de parkeerautomaat of via belparkeren (zone 3090) betalen. U betaalt dan per minuut waarbij het eerste uur goedkoper is (€ 1,00 per uur) dan de volgende uren (€ 4,50 per uur).

Wat zijn de relevante parkeerproducten?

  • Bewonersvergunning: Met deze vergunning kunt u uw eigen auto op straat parkeren. U dient voor iedere auto een aparte vergunning aan te vragen. U kunt per persoon, woonachtig op uw adres, één vergunning aanvragen. De kosten voor de vergunning voor uw eerste auto zijn lager dan die voor volgende auto’s.
  • Bezoekersvergunning: Met deze vergunning kunt u uw bezoek op straat laten parkeren. De vergunning bestaat uit een parkeertegoed van maximaal 600 uren per jaar en u kunt meerdere bezoekers tegelijk hierop aanmelden. U koopt parkeertegoed in blokken van 200 uur. U kunt het kenteken van uw bezoek zelf eenvoudig aan- en afmelden via de website (op computer, laptop, tablet of telefoon) of telefonisch via 14015 en 015 – 301 05 20.

Meer informatie over deze producten vindt u hier. Direct aanvragen? Deze producten vraagt u aan via ons parkeerloket.

Let op: U kunt vergunningen voor het nieuwe deel van gebied C vanaf 1 februari kopen. Let er daarbij op dat u als ingangsdatum 1 maart 2022 invoert.


Automatische verlenging van vergunningen
Wij bieden de mogelijkheid om uw vergunningen automatisch te laten verlengen. Door automatisch verlengen in te stellen, wordt u niet onaangenaam verrast door een naheffing omdat u vergeten bent uw vergunning te verlengen of door onvoldoende saldo op de bezoekersvergunning.
U stelt automatisch verlengen in door het afgeven van een machtiging voor automatische incasso. Kijk voor een verder uitleg hier op onze website.