Bewonersabonnement parkeergarage

Het bewonersabonnement is bedoeld voor bewoners van gebied B en C die hun auto niet meer op straat willen of kunnen parkeren en dat daarom in de Prinsenhofgarage willen doen.

Voorwaarde voor aanschaf van een bewonersabonnement is dat u recht heeft op een parkeervergunning voor bewoners. Het bewonersabonnement komt dan in plaats van de bewonersvergunning.

Voor de Prinsenhofgarage is er een beperkt aantal bewonersvergunning beschikbaar voor bewoners van gebied B en C. Dit maximum aantal is vastgesteld door de gemeente Delft. Wanneer dit maximum bereikt is, komt u op een wachtlijst.

.

Gebied B

Woont u in parkeergebied B, dan kunt u per adres slechts één bewonersabonnement aanvragen. Voor bewoners van gebied B is een bewonersabonnement uitsluitend geldig in de Prinsenhofgarage.

Kosten per jaar: € 300,- incl. BTW

Op dit moment kunnen er alleen bewonersabonnementen worden uitgegeven aan bewoners ingeschreven op een adres in het autoluw-plus gebied of het uitbreidingsgebied autoluw-plus. (Bron: Regeling Parkeergarages, artikel 8.3a) Dit betreft de rode en oranje straten op deze kaart. U vraagt in het Parkeerloket een Eerste bewonersabonnement B Prinsenhof via wachtrij aan. U ontvangt van ons binnen enkele dagen bericht dat het product voor u beschikbaar is.

Voor de overige bewoners van gebied B is op dit moment het maximum aantal bewonersabonnementen dat kan worden uitgegeven bereikt. U kunt wel een bewonersabonnement aanvragen, maar we plaatsen u dan op een wachtlijst. Zodra er weer bewonersabonnementen beschikbaar komen, wordt u daarover geïnformeerd. Wanneer dat zal zijn hangt van verschillende factoren af en hierover kunnen we op dit moment geen uitspraak doen.

Beschikt u over meerdere auto’s op één adres, dan kunt u voor uw tweede en volgende auto kiezen uit de volgende producten:

Houd met het opgeven van de ingangsdatum van uw abonnement rekening met een verwerkingstijd van 3 werkdagen.

Gebied C

Woont u in parkeergebied C, dan kunt u per bewoner op uw adres een bewonersabonnement aanschaffen. Voor bewoners van gebied C is een bewonersabonnement uitsluitend geldig in de Prinsenhofgarage.

Kosten per jaar:

  • Eerste bewonersabonnement – Voordeel: € 300,- incl. BTW
  • Volgende bewonersabonnement – Voordeel: € 500,- incl. BTW

Voor bewoners van gebied C is op dit moment het maximum aantal bewonersabonnementen dat kan worden uitgegeven bereikt. U kunt wel een bewonersabonnement aanvragen, maar we plaatsen u dan op een wachtlijst. Zodra er weer bewonersabonnementen beschikbaar komen, wordt u daarover geïnformeerd. Wanneer dat zal zijn hangt van verschillende factoren af en hierover kunnen we op dit moment geen uitspraak doen.

Houd met het opgeven van de ingangsdatum van uw abonnement rekening met een verwerkingstijd van 3 werkdagen.

.

Veelgestelde vragen bewonersabonnement

Als u als bewoner van gebied B en C recht heeft op een bewonersvergunning, kunt u een bewonersabonnement aanvragen. U kunt daarmee tegen een gereduceerd tarief in de Prinsenhofgarage parkeren. Met dit abonnement kunt u uitsluitend in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning.

Het bewonersabonnement is bedoeld voor bewoners die hun auto niet meer op straat willen of kunnen parkeren en daarom de auto in de Prinsenhofgarage willen parkeren. Het abonnement komt in plaats van de bewonersvergunning. Met een bewonersabonnement mag u niet op straat parkeren. Wilt u zowel in de garage als op straat parkeren, dan past een bewonerspas mogelijk beter bij u.

Als u geen parkeervergunning hebt (b.v. omdat u die ingewisseld heeft voor een bewonersabonnement) dan mag u nog steeds op straat parkeren, echter zal u daarvoor op dat moment wel een geldig parkeerrecht moeten kopen. Dit kan dan bijvoorbeeld door aangemeld te staan op een bezoekersvergunning, of door te betalen via een parkeerautomaat of via één van de aanbieders van mobiel parkeren.

Als u regelmatig op straat wilt blijven parkeren, dan is de bewonerspas wellicht voor u een passend alternatief.

U kunt kiezen voor verschillende looptijden van het abonnement (bijvoorbeeld enkele maanden of een jaar) en u dient dat bedrag vervolgens in 1 keer te voldoen.

U kunt uw kenteken op een bewonersabonnement wijzigen door in te loggen in ons vergunningensysteem. Log hiervoor in met uw DigiD, ga naar uw abonnement en klik op wijzigen. De medewerkers van de klantenservice zullen het kenteken wijzigen in het garagesysteem. Houd, voor het verwerken van de wijziging, rekening met de openingstijden van onze klantenservice.

Het is niet mogelijk om bezoek te registreren op het bewonersabonnement. Bezoek aanmelden voor parkeren op straat kan wel op de bezoekersvergunning.

Als u veel op straat wilt parkeren en af en toe in de garage, kijk dan eens naar de bewonerspas. Klik hier voor meer informatie