Bewonersabonnement parkeergarage

Het bewonersabonnement is bedoeld voor bewoners die hun auto niet meer op straat willen parkeren maar altijd in de garage. Voorwaarde voor aanschaf van dit abonnement is dat u recht heeft op een parkeervergunning voor bewoners; dit abonnement komt dan in plaats van de eerste bewonersvergunning. Parkeren in de garage gebeurt uitsluitend op basis van kentekenherkenning.

Het bewonersabonnement voor bewoners van gebied C en D is beschikbaar voor de Prinsenhofgarage. Bewoners van gebied B kunnen kiezen voor de Marktgarage, de Zuidpoortgarage of de Prinsenhofgarage (1 keuze mogelijk).

Kosten per jaar:

  • € 800,- incl. BTW voor bewoners in gebied B.
  • € 650,- incl. BTW voor bewoners van gebied C en D

U kunt het bewonersabonnement aanvragen via het digitale parkeerloket.

Wanneer u over een lease-auto beschikt, kunt u het bewonersabonnement enkel aanschaffen door contact op te nemen met de klantenservice van ParkerenDelft. Hiervoor moet u een geldig leasecontract kunnen overleggen.

Houd met het opgeven van de ingangsdatum van uw abonnement rekening met een verwerkingstijd van 72 uur.

Veelgestelde vragen bewonersabonnement

Als u recht heeft op een parkeervergunning voor bewoners in gebied B, C of D kunt u een bewonersabonnement aanschaffen. U kunt daarmee tegen een gereduceerd tarief in een van de garages parkeren. Met dit abonnement kunt u uitsluitend in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning.

Het bewonersabonnement voor bewoners van gebied C en D is beschikbaar voor de Prinsenhofgarage en kost 650 euro per jaar. Bewoners van gebied B kunnen kiezen voor de Marktgarage, de Zuidpoortgarage of de Prinsenhofgarage (1 keuze mogelijk) en betalen 800 euro per jaar.

Het bewonersabonnement is bedoeld voor bewoners die hun auto niet meer op straat willen parkeren maar altijd in de garage. Het abonnement komt in plaats van de eerste bewonersvergunning. Met een bewonersabonnement mag u niet op straat parkeren. Als u toch op straat wenst te parkeren dient u daarvoor een parkeerrecht aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld door aangemeld te staan op een bezoekersvergunning, of door een parkeerrecht aan te schaffen via de parkeerautomaat of aanbieders van mobiel parkeren. Wilt u altijd kunnen kiezen uit straat of garage dan past een bewonerspas mogelijk beter bij u.

 

U mag met het bewonersabonnement niet op straat parkeren. Als u toch op straat wilt parkeren moet u zorgen voor een geldig parkeerrecht. Bijvoorbeeld door aangemeld te staan op een bezoekersvergunning, of door een parkeerrecht aan te schaffen via de parkeerautomaat of aanbieders van mobiel parkeren. U kunt naast een bewonersabonnement geen parkeervergunning aanschaffen.

Als u regelmatig op straat wilt blijven parkeren, dan is de bewonerspas wellicht voor u een passend alternatief.

U kunt kiezen voor verschillende looptijden van het abonnement (bijvoorbeeld enkele maanden of een jaar) en u dient dat bedrag vervolgens in 1 keer te voldoen.

Kenteken tijdelijk wijzigen
Moet uw auto naar de garage en heeft u een tijdelijke leenauto? Dan kunt u uw kenteken wijzigen door een mail te sturen naar klantenservice@parkerendelft.com. De medewerkers van de klantenservice zullen het kenteken wijzigen in het garagesysteem. Houd er rekening mee dat u het kenteken ook weer terug moet wijzigen.

Kenteken definitief wijzigen
Heeft u een nieuw voertuig en wilt u het kenteken wijzigen op uw bewonersabonnement? Dan dient u dit zelf te wijzigen in het vergunningensysteem. Log hiervoor in met uw DigiD, ga naar uw abonnement en klik op wijzigen.
Daarnaast dient u ook een mail te sturen naar klantenservice@parkerendelft.com om de wijziging door te geven. De medewerkers van de klantenservice zullen het kenteken wijzigen in het garagesysteem.

Bewoners van gebied B kunnen kiezen uit meerdere garages. Daarnaast is de prijs van het bewonersabonnement is gekoppeld aan de prijs voor de parkeervergunningen voor bewoners in de gebieden B, C en D en aan de parkeercapaciteit in die gebieden. De prijs van het bewonersabonnement is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente. Het college stelt ook de parkeertarieven vast voor parkeervergunningen, en de uurtarieven voor parkeren op straat en in garages.

Het is niet mogelijk om bezoek te registreren op het bewonersabonnement. Bezoek aanmelden voor parkeren op straat kan wel op de bezoekersvergunning.

Als u veel op straat wilt parkeren en af en toe in de garage, kijk dan eens naar de bewonerspas. Klik hier voor meer informatie

Wij geven geen geld terug voor de deurpas die is aangeschaft voor het proefparkeren. U kunt de pas wel blijven gebruiken zolang u een bewonersabonnement of bewonerspas heeft.